21.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Şirketlerin Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Eğitim Programı

Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Şirketlerin Enerji Verimliliğinin Geliştirilmesi Eğitim Programı

Avrupa Birliği’nin sağladığı mali destekle Birliğimiz ve “Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği” (EUROCHAMBRES) işbirliğinde yürütülmekte olan “Türkiye AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında düzenlenecek teknik içerikli eğitim programlarından üçüncüsü olan “Energy Efficiency Activity – Şirketlerin Enerji Verimliliğinin Arttırılması Eğitimi”, Mayıs-Ağustos 2021 tarihleri arasında 3 modül olarak online toplantı platformunda gerçekleştirilecektir. Eğitim, Oda/Borsalarda ilgili konuda çalışmakta olan uzman ve/veya yöneticilere yöneliktir.

İş deneyimi, Oda/Borsa bünyesindeki görev ve sorumlulukları, İngilizce bilgisi gibi başvuru formunda yer alan ölçütler göz önünde bulundurularak, EUROCHAMBRES tarafından yapılacak değerlendirme sonucu, “Şirketlerin Enerji Verimliliğinin Arttırılması Eğitimine” katılacak 25 Oda/Borsa görevlisi belirlenecektir.

Katılımcılara program süresince, “şirketlerin enerji verimliliklerini değerlendirmelerine yönelik teşhis aracı geliştirme” ve “şirketlerin enerji tasarrufu ve enerji verimliliğini artırıcı önlemler” konularında eğitim verilecektir. Program kapsamında, 25 katılımcının kendi Oda/Borsa üyeleri arasında 10’ar firma seçmeleri ve firmalar ile irtibata geçerek (online ortamda), eğitimde hazırlanan “enerji verimliliği teşhis aracını” birlikte doldurmaları (eğitim veren AB üyesi ülke uzmanları desteği ile) ve ayrıca Oda/Borsa içinde “Şirketler için Enerji Verimliliği Destek Yardım Masası” oluşturmaları beklenmektedir.

Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru formu; Birliğimiz(TOBB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı web sayfası, Genel Bilgilendirme bölümünde (https://tobb.org.tr/ABDID/Sayfalar/AnaSayfa.php) “Şirketlerin Enerji Verimliliğinin Arttırılması Eğitimi” başlığı ile yayınlanan çağrı dokümanında yer almaktadır. Ayrıca bu adreste, Kişisel Bilgilerin Korunması Yönetmeliği gereğince başvuru sahiplerinin imzalaması gereken form da bulunmaktadır.

Energy Efficiency Activity – Şirketlerin Enerji Verimliliğinin Arttırılması Eğitimi ile ilgili takvim şu şekilde ilerleyecektir:

26 Mart 2021 – Başvuru Çağrısının yayınlanması

12 Nisan 2021 – Son Başvuru Tarihi

27 Nisan 2021 – Seçilen katılımcıların açıklanması

4-5 Mayıs 2021 – Eğitim 1: Modül 1 (2 gün)

25-26 Mayıs 2021 – Eğitim 2: Modül 1 (2 gün)

Haziran-Temmuz 2021 – Modül 2

Temmuz-Ağustos 2021 – Modül 3

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et