21.9 C
Edremit
18 Nisan 2024, Perşembe

G3 Forum Girişimci ve Girişimci Adaylarını Gaziantep’te Buluşturdu

G3 Forum Girişimci ve Girişimci Adaylarını Gaziantep’te Buluşturdu

Girişimciliğin tam zamanı mottosuyla başlayan Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (G3 Forum), odamız genç girişimcileri Yarkın PULAT ve Rıfat ERTAŞ’ın da katılımıyla girişimci ve girişimci adaylarını Gaziantep’te buluşturdu. Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği olan G3 Forum; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği (Habitat) ve Global Girişimcilik Networkü (GEN) Türkiye koordinasyonu ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yeni ekonominin ve teknolojinin önemli aktörlerini konuşmacı ve mentor olarak bir araya getiren G3 Forum, 23 Aralık 2021 tarihinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en önemli girişimcilik buluşması G3 Forum’a Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GTO Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, G3 Platform Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Yılmaz, Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, BLU TV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, Kolektif House Kurucu Ortağı ve GEN Türkiye İcra Kurulu Üyesi Ahmet Onur, İnsider CEO’su ve GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Hande Çilingir, Habitat Derneği Başkanı ve GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen, TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, kurum yetkilileri, STK temsilcileri, iş insanları, girişimciler ve girişimci adayları katıldı.

“Girişimcilik küresel arenada var olmanın en önemli şartıdır”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, girişimciliğin hem dünyada hem de Türkiye’de öneminin ve cazibesinin arttığını belirtti. Hisarcıklıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; “Türk girişimleri son dönemde yabancı yatırımcıların giderek daha fazla ilgisini çekmeyi başardı. Genç girişimcilerimiz sayesinde ülkemiz, dünyada hızla gelişen dijitalleşme ve teknolojiye ayak uydurmayı sağlıyor. TOBB olarak Türkiye’de, yurt dışındaki girişimleri sadece izleyen değil, dünyaya açılan girişimlere ev sahipliği yapan bir ekosistem kurulmasını arzu ediyoruz. Girişimcilik ekosisteminin parçası olan bireyler yetiştiren, bu girişimcileri destekleyen ve yenilikçi bir kültürle rekabet gücünü küresele taşıyan bir Türkiye hayal ediyoruz. Zira bu yüzyılda, küresel arenada var olmanın en önemli şartının, girişimcilik ve girişimci ülke olmak, şeklinde görüyoruz. İş kurmak, girişimci olmak, eski sınırları aşmak ve yeniliğe öncülük etmek demektir. Girişimcilik, doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerin gördüğü fırsatları gerçekleştirmektir.”

“Üretimdeki değişim ve dönüşümü ancak gençlerle yakalayabiliriz”

Gelişen teknolojiler ile birlikte yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu, sanayi 4.0, robot teknolojileri, dijitalleşme ve yeşil enerjinin bu dönemin ana başlıklarını oluşturduğunu ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ise bu değişim ve dönüşümün gençlerle birlikte yakalanabileceğini kaydetti. Ünverdi konuşmasında şunları aktardı; “Ülke olarak müthiş bir geç potansiyele sahibiz ve gençlerimize fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini her geçen gün daha net görebiliyoruz.”

“İz bırakmak istiyorsanız geleceğin seyircisi değil tasarımcısı olmalısınız”

G3 Forum’un Türkiye’de girişimcilik kültürünün gelişmesine destek olan çok özel bir etkinlik olduğunu ifade eden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında, iz bırakmak için geleceğin ayak seslerinin çevreci bir yaklaşım ve teknolojiden geçtiğini ifade etti. Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti; “Siz de o başarılı insanlardan biri olmak istiyorsanız, iz bırakmak istiyorsanız geleceğin seyircisi değil tasarımcısı olmalısınız. Ve geleceğin ayak seslerini duyabilmelisiniz. Geleceğin ayak sesi ne diyor biliyor musunuz? Çevreci bir yaklaşım ve teknoloji diyor. Eğer şimdi hayalini kurduğunuz ürünün veya hizmet çevreci bir kaygı taşımıyorsa, teknolojik gelişimden uzaksa işiniz biraz zor. Çünkü geleceğin ekonomi politikalarına çevreci kaygılar yön veriyor.”

“Kendini besleyen bir ekosistem oluşturmamız lazım”

GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın da yaptığı konuşmasında, Türkiye’de girişimciliğin gelişmesi için başarılı girişimcilerin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Aydın, “Genç girişimcilerimizin bizlerin tecrübesinden yararlanmaya ihtiyaçlarının olduğu aşikar” diyerek, “Ülkemizdeki girişimler artsa da ne yazık ki dünya ile aynı seviyeye gelemedik. İstenilen seviyenin yakalanması için girişimcilik ekosisteminin tüm parçalarının doğru ve uyumlu çalışması gerekiyor. Kendini besleyen bir ekosistem oluşturmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Başarısız olmak istemiyorsanız o zaman denemeyin”

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve GEN TR Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı da konuşmasında girişimcilik kültürüyle ilgili görüşlerini aktardı. “Başarısız olmak istemiyorsanız o zaman denemeyin kardeşim” diyen Sabancı, 10 yıl önce bu işe giriştiklerinde en temel amaçlarının gençlere ilham oluşturmak olduğunu kaydetti. 

Girişimci Mentorler Girişimci Adaylarıyla Yuvarlak Masalarda Buluştular

Geleneksel olarak düzenlenen ve genç girişimcileri mentorlar ile buluşturan yuvarlak masa toplantıları sayesinde girişimci adayları, mentorların tecrübelerinden yararlanarak girişimcilik yol haritalarını şekillendirdiler.

Türkiye’nin Globalde Başarılı Girişimcileri G3 Forum’da

Yeni nesil girişimlerle ilgili tüm başlıkların mercek altına alındığı G3 Forum, başarılı girişimcilerin ve girişimcilik sektörünün önde gelen temsilcilerinin deneyimlerini aktardığı oturumlarla devam etti.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve GEN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Global Bir Başarı Hikayesi: Getir” panelinde, Getir Kurucu Ortaklarından Tuncay Tütek ülkemizi globalde temsil eden Getir’in başarı hikayesini aktardı.

Yeni ekonomi ve teknoloji girişimlerinin konuşulduğu “Yeni Ekonominin Gücü” panelinde, GEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, BluTV CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su ve GEN Türkiye İcra Kurulu Üyesi Ahmet Onur, Insider CEO’su ve GEN Türkiye Başkan Yardımcısı Hande Çilingir bir araya geldiler.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Girişimcilikte Sivil Toplum Gücü” panelinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ve Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen konuşmacı olarak yer aldılar.

G3 Forum, girişimcilik hakkında deneyimlerini paylaşan başarılı girişimcilerin ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin, girişimci adaylarının sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,701Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et