24.7 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Edremit TDİOSB (Süs Bitkileri) Projesi Hızlı Bir Şekilde Yoluna Devam Ediyor

Edremit TDİOSB (Süs Bitkileri) Projesi Hızlı Bir Şekilde Yoluna Devam Ediyor

Edremit ilçemizde alternatif tarımsal üretimi geliştirerek bölgeye yeni iş imkanları sağlamak amacıyla hayata geçirilen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması (TDİOSB Süs Bitkileri-Seracılık) projesi çalışmaları hızla devam ediyor.

        Edremit Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Edremit Ticaret Odası, Edremit Ticaret Borsası, Edremit Ziraat Odası ve Edremit Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklığıyla yürütülen ve hızla yol kat edilen proje kapsamında; OSB yeri olarak uygun bulunan alanda yer seçiminin kesinleştirilmesi için gözlemsel jeolojik etüt raporu, çevresel etki değerlendirme ÇED gerekli değildir yazısı, mera vasıflı taşınmazlarda vasıfların değiştirilerek hazine adına kayıtları yapılan parsellerin tapu fotokopileriyle birlikte hazırlanan dosya Tarım ve Orman Bakanlığına sunuldu.

        Bu kapsamda hazırlanan dosya Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Edremit Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Coşar ve Zir.Yük.Müh. Muzaffer Kaşıkçı tarafından Tarım ve Orman Bakanlığına teslim edildi. 

      

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et