8.9 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Burası Edremit, Burada İş Var!

Burası Edremit, Burada İş Var!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulunmasının ardından ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganı ile başlatılan 2019 istihdam seferberliği kampanyasının ‘Burası Edremit, Burada İş Var’ sloganlı Edremit İstihdam Seferberliği 2019 Toplantısı 13 Mart 2019 tarihinde Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası başkanlığında gerçekleşen toplantıya, SGK Balıkesir İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, Edremit Ticaret Oda’mız Başkanı Coşkun Salon ve Oda’mız Meclis Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Edremit Ticaret Borsası Başkanı A. Tarkan Denizer Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Oda Başkanları, iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “İstihdam Seferberliği 2019” tanıtım filmi izlendi.

Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası ortak basın açıklamasını yapan Meclis Başkanı’mız Mehmet Hakkı Semerci “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde. Ben bunlardan özellikle çok önemli gördüğüm ikisinden bahsedeceğim. Birincisi; nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün. Aklınıza takılan bir konu olursa, Odamıza da ulaşabilirsiniz.” dedi.

 

“Önümüzdeki süreçte de üyelerimize yönelik olarak istihdam teşvikleri bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz.” diyen Semerci, “Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum. Sizler vasıtasıyla ülke çapında her işverene sesleniyoruz; Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar, Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var diyoruz.” İfadelerini kullandı.

İŞKUR Balıkesir İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Ata tarafından istihdam teşvikleri ve desteklemelere ilişkin detaylı bilgi aktarımı yapıldı.

Sunumların ardından toplantı soru – cevap şeklinde devam etti.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et