17.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Odamızı ziyaret eden ATİK ile ihracata yönelik görüşme gerçekleşti

Odamızı ziyaret eden ATİK ile ihracata yönelik görüşme gerçekleşti

Edremit Ticaret Odası başkanı Sn Coşkun SALON “Şehrimize, ülkemize katkıda hangi noktada faydalı olacaksak orada oluruz.”

Avrupa Türk İş Adamları Ve İşbirliği Konseyi (ATİK) Genel Başkanı Aziz Şahin,  Balıkesir önceki dönem Milletvekili Ali AYDINLIOĞLU, Balıkesir ATİK başkanı Oktay TOTU, ATİK Türkiye Başkanı Mehmet ARAT, Türkmenistan geçen dönem Milletvekili ve Girişimciler Partisi Aşkabat il Başkanı Kazakowa Jeren Nuryyewna ile birlikte Edremit Ticaret Odası başkanı Çoşkun SALON ve yönetimini ziyarette bulundular. Ziyarette, Edremit  şehrinin ve Ticaret odasının uluslararası işbirliği protokollerinde yer alması için çalışmalar ve 17-20 Aralık 2019 ATİK Tahran Uluslararası İş Forumu konuları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, Edremit Ticaret Odası ile yurt dışı ülkelerde bulunan ticaret odalarıyla anlaşmalarının yapılabilmesinin amaçlandığını ve bu yolla da şehrin turizm, ekonomisinin artırılmasının hedeflenebileceğini kaydetti. Yine İran’da 17-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek forum olduğunu ve yine aynı tarihler arasında fuarın bulunduğunu söyleyen Şahin, ” Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile birlikte Edremit’in yoğun bir katılımını görmek istiyoruz” dedi.
Şehirdeki sinerjinin ekonomik olarak Edremit’e nasıl dönüştürülebileceğini düşündüklerini aktaran ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, ticaret odaları, belediyelerle ilgili çalışmalarının bulunduğunu dile getirerek, “Sayın Başkanım bu işlere sıcak baktığınızı biliyoruz. Bu çalışmalarla Edremit’in ekonomik olarak daha da büyümesine katkı sunmak istiyoruz” görüşlerinde bulundu. 

Balıkesir ATİK başkanı Oktay TOTU: “ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin’in dünyanın dört bir yanını dolaşarak, Ülke ticaretinin ticaret iş hacmini artırmak için çalışmalar yaptığını aktardı. bazı ülkelerde de iş forumları yapıldıpını Forumlara katılımcıların gittiğini belirtti. 17-20 Aralık tarihleri arasında da İran’da bir iş forumumuz var. Bu iş forumuna da Balıkesir iş adamlarımızı götüreceğiz. İhracat anlamında Edremit’e ve Balıkesir’imize ne gibi bir katkı sağlayabilecekleri, ticareti geliştirme anlamında ne denli projelerin olduğunu ticaret odası başkanımıza aktardı. Balıkesir ATİK başkanı Oktay TOTU “Dünyada bir Türk lobisinin oluşmaya başladığını söyleyerek, “Ticarette, ihracatta, ithalatta bir Türk lobisi oluşuyor. Bu konuda biz anahtar görevi yapıyoruz. Edremit’ imizde bu işlerle uğraşan insanlarla yurt dışı ATİK temsilcilikleriyle irtibatlar kurmak suretiyle şehrin ihracatına katkı sağlamaya çalışıyoruz.Bu konudaki projelerimizi başkanımıza aktarmaya geldik. Bizleri kabul ettiği için sayın başkanımıza çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Türkmenistan geçen dönem Milletvekili ve Girişimciler Partisi Aşkabat il Başkanı Kazakowa Jeren Nuryyewna da, Edremit Ticaret odasına sıcak karşılamadan dolayı teşekkürlerini iletti. Nuryyewna, “Bizde Oğuzhan Türkmenlerindeniz. İş, ticaret yapmak için Edremit’ e geldik. Çok sayıda iş insanları ile tanıştık. Çok memnun olduk. Türkmenistan’da sera kurmak istiyoruz. Sizleri de Türkmenistan’a davet ediyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum. Türkmenistan sizlerin de anavatanınız” dedi.
Atik Türkiye Başkanı Mehmet Arat, ‘gezen arı bal yapar’ diye bir söz olduğunu hatırlatarak, “Biz ATİK olarak ve kendi iş hayatımızda iş forumları dolayısıyla ülke ülke geziyoruz. Çok faydasını görüyoruz. İş adamlarımıza yeni ufuklar açılıyor. Forumlar sonrası karşılıklı işbirliği artıyor, dostluklar gelişiyor. Siz gibi güzel insanların sayesinde bu işlere devam edeceğiz“ ifadelerinde bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden ve yapılan çalışmaların her zaman yanında olduklarını dile getiren Edremit Ticaret Odası başkanı Coşkun SALON  “Bir Ticaret odasının ihracatla, ithalatla da elinden gelen desteği verebilecek durumda olması lazım. Turizm, sağlık, spor, kültürel, her türlü etkinliğe de destek verebilmesi lazım. Ticaret odası demek bunların içerisinde olmak demektir. Sizin bu güzel çalışmalarınıza bizlerde destek veriyoruz. Sizin Türkiye ve Avrupa ile alakalı bizleri ne kadar çok dostane yaklaştırmak için mücadele verdiğinizi de biliyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyorum, bundan sonraki çalışmalarınız içerisinde de her zaman olmak isteriz. Şehrimize, ülkemize katkıda biz hangi noktada faydalı olacaksak orada oluruz” görüşlerinde bulundu.
ATİK heyetinin Edremit ticaret odasına ziyaretinde ATİK Ticaret ve İşbirliği Konseyi Genel Başkanı Aziz Şahin,Balıkesir önceki dönem Milletvekili Ali AYDINLIOĞLU, Balıkesir Atik başkanı Oktay TOTU,  Türkmenistan geçen dönem Milletvekili ve Girişimciler Partisi Aşkabat il Başkanı Kazakowa Jeren Nuryyewna, ATİK Türkiye Başkanı Mehmet Arat, Isparta Edremit ticaret odası Çoşkun SALON, Meclis Başkanı Mehmet SEMERCİ, yer aldı.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et