11.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Edremit’te Coğrafi İşaret Denetimleri Devam Ediyor

Edremit’te Coğrafi İşaret Denetimleri Devam Ediyor

Odamız tarafında Türk Patent ve Markalar kurumunca 31.12.2014 tarihinde 189 Sicil Numarası ile Tescili gerçekleştirilen ‘Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini’ ile 15.12.2017 tarihinde 273 Tescil Numarası ile tescili gerçekleştirilen ‘Edremit Zeytinyağı’  Coğrafi işaretli ürünlerin piyasa denetimleri gerçekleştirildi.

Denetimler 22 .12.2016 tarihinde yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu ve bu Kanun Hakkında yayımlanan Sınai Mülkiyet Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 45.maddesine göre Başvuru formunda belirtilen Denetim Komisyonu üyelerince 13-14/01/2020 tarihinde, “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini” ve “Edremit Zeytinyağı” coğrafi işaretli üreticileri yerinde ziyaret edildi. Üreticilere coğrafi işaretin önemi anlatılarak, tescil belgesine uygun üretim yapıp yapmadıkları hakkında denetim ve rehberlik yapıldı. Coğrafi işaretlerimizi kullanma hakkına sahip ve   ürünlerini piyasaya arz eden bu işletmelerde coğrafi  işaretli ürünlerini Coğrafi işaret Tescil belgesi ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki  Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Gıda Kodeksine uygun  kurallar içerisinde üretim yapıp yapamadıkları denetlenmiştir. Kanun gereği her yıl yapılacak olan denetimlerle Kamuoyunda sıkça konu olan  Tağşişli   Zeytin ve Zeytinyağı ürünlerinin üretilmesi engellenecektir. Bu tür ürün üretenlerin tespit edilmesi halinde ise gerekli kanuni işlemlerin yapılması hedeflenmiştir. Denetimler sonucunda alınan numune örneklerinin sonuçlarına göre hazırlanacak denetim raporları Türk Patent ve Marka Kurumuna sunulacaktır.

Denetime Edremit Ticaret Odası, Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Edremit Ziraat Odası, Tariş, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü ve Edremit Meslek Yüksekokulu yetkilileri ile üreticiler katıldı.

 

 

 

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et