19.9 C
Edremit
25 Nisan 2024, Perşembe

Odamızın Proje Ortağı Olduğu Nar Kadın Gurme Evi Kapılarını Açtı

Odamızın Proje Ortağı Olduğu Nar Kadın Gurme Evi Kapılarını Açtı

 

 

Edremit’in Kurtuluş günü de olan 9 Eylül 2017’de faaliyete geçen Nar Kadın Gurme Evinin açılışında, proje ortağı olarak Edremit Ticaret Odası da yer aldı.Açılışa Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon,Genel Sekreter Recep Akgün katıldı.

 

Nar Kadın ile Edremitin Yöresel Lezzetleri

Edremit’teki Nar Kadın ile Edremit’in Yöresel Tatları projesi de bu yılın desteklenen projelerinden. Malum zeytinyağı Desteklenen projelerin tamamına yakınını kadınlar yürütüyor bölgenin alametifarikası. Proje de zeytinyağıyla yapılan yöresel tatları öne çıkarmayı, markalaştırmayı ve Edremit’te gastronomi turizmine destek olmayı amaçlıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda yöreyi ifade eden yemeklerin tamamı evlerde pişer. Bunları dışarda bir lokantada yemek çok zordur. Bölgeyi tanımaya gidenleri, gastronomi meraklılarını heyecanlandıracak farklılıkta lezzetler bulmak sıkıntılıdır. Oysa bölgenin geleneklerinin, malzemelerinin ve kültür bileşenlerinin ortak sentezi kurulan sofralarda hissedilir. Bu açıdan baktığımızda Anadolu genelindeki kadın kooperatiflerinin misyonu oldukça önemli. Tatlıların yıldızı Nar Kadın projesinin başında kooperatifin yönetim kurulu başkanı, aynı zamanda kurucu üyelerinden Nedret Gürdalvar. Gürdal yıllardır sahip olduğu imkanları, başkalarına imkan sağlamak için kullanmış ve bölge için şans teşkil eden bir kadın. Proje kapsamında belediye tarafından kooperatife tahsis edilen eski Edremit evi, bir turistik buluşma merkezi olarak düşünülerek Nar Gurme Tat Evi’ne dönüştürülmüş. Sadece evlerde yiyebileceğiniz düğün mantısı (içi boş küçük bohçalar biçiminde dürülmüş hamur parçacıklarının önce yağda kızartılıp sonra kurutulması ve pişirileceği zaman tavuk suyunda haşlanıp sarımsaklı yoğurt ve baharatla servis edilmesiyle hazırlanıyor) ile agonya, avunya ya da saçaklı olarak bilinen bir diğer yerel mantı çeşidini (yufka biçiminde açılmış ince şeritler halinde kesilmiş hamur parçacıkları fırınlandıktan sonra sulu nohut ve tiftiklenmiş lavuk eti konarak servis ediliyor) burada deneyebilirsiniz. Tatlıların yıldızı ise projenin de markalaştırmayı amaçladığı yerel baklava. Çünkü yörede ev baklavası tereyağı yerine zeytinyağıyla yapılıyor, iç harç olarak ise genellikle bölgenin bademi kullanılıyor. Burada üretilen ürünleri kooperatifin internet sitesi www.narkadin.com üzerinden online olarak da satın almak mümkün.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,703Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et