22.6 C
Edremit
23 Nisan 2024, Salı

Mikrofinans Programı Bilgilendirme Semineri Odamızda Gerçekleşti

Mikrofinans Programı Bilgilendirme Semineri Odamızda Gerçekleşti

10 Nisan 2018 tarihinde odamız ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı iş birliği ile Mikro Kredi Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Kendi işini kurmak isteyen, fakat banka ya da finansal hizmetlerden yararlanamayan kadınların başvuru yapabileceği programda mikrofinans programı tanıtıldı ve başvuru süreci anlatıldı.

Peki Bu Mikrofinans Programı Nedir?

Mikro finans, bankacılık ve ilgili hizmetlere erişim zorluğu çeken girişimci ve küçük işletmeler için sağlanan finansal hizmettir. Üyelere finansal hizmetler sunabilmek için iki ana mekanizma vardır:

(1) bireysel girişimciler ve küçük işletmeler için sağlanan ilişki tabanlı bankacılık modeli ve

(2) mikro krediler ve diğer hizmetler için grup olarak başvuruda bulunup bir araya gelen grup tabanlı modeldir.

TGMP, Grameen Bankası tarafından kullanılan grup tabanlı mikro kredi modelini benimsemiştir. Çünkü grup tabanlı mikro kredi modeli 5 mikro girişimci arasında sorumluluk ve dayanışma ruhunu oluşturur. Mikro kredi geri ödemesini düzenli yapmayan mikro girişimciler veya mikro girişimcilerin taksitleri, grubun geri kalan mikro girişimcileri tarafından yapılır. 

TGMP, finansal hizmetlere erişimi olmayan kişilere bu hizmeti sunmak için Mikro finansı bir yol olarak görür. Bu hizmete ihtiyaç duyanlara fırsat tanımak ve onların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için mikro finans güçlendirici bir deneyimdir.

TGMP’den Kredi Kullanma Süreci;

TGMP’nin Türkiye genelinde 91 şubesi bulunmaktadır. Öncelikle yaşadığınız ilde veya ilçede yer alan şubeye gitmeniz sizin için doğru olan hizmeti almanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca hizmet listemize bakınız. Ancak TGMP’ye üye olup olamayacağınızı belirlemek için birkaç basit adım vardır.

1. Öncelikle TGMP’ye mikro kredi başvurusunda bulunacak olan adayın aklında bir iş fikrinin olması gerekmektedir. İlk defa mikro kredi alacak olan üyeler en fazla 1.000 TL mikro kredi kullanabilirler.

2. Bir iş fikri olan ve 5 kadından oluşan bir grup oluşturmanız gerekir. Grupta yer alan kadınlar yakın akraba olamaz. Örneğin anne ve kızları veya kardeşleri, vb. kişiler aynı grupta yer alamaz.  

3. 5 kadının yer aldığı bir grup oluşturulduktan sonra 3 gün sürecek olan eğitimlerde, kurum işleyiş sistemi ve mikro kredi geri ödemesi hakkında bilgi verilmektedir.

4. Verilen eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından, mikro kredi almaya hak kazanan grup üyeleri kredilerini almaktadır. 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,704Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et