21.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

3. Kazdağı Yemek Yarışması Edremit’te Yapıldı.

3. Kazdağı Yemek Yarışması Edremit’te Yapıldı.

Edremit Belediyesi ve Balıkesir Edremit Körfezi Aşçılar Derneği tarafından 12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenen “Kazdağları Mutfak Günleri Yemek Yarışması” 290 yarışmacının katımıyla Altınoluk Mahallesinde yapıldı.
Yarışma’da 34 ilden 290 yarışmacı hünerlerini sergiledi. Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda iki gün süren yarışmanın açılışına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkan Vekili Ahmet Özkoca, Odamız Başkan Yardımcısı Onur Süer, Edremit İlçe Jandarma J. Ütgm. Tayfun Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Yılın en iyi üniversite, en iyi otel, en iyi genç altın şefleri, en iyi liseleri kategorisinde yöresel yemekler, kuzu, tavuk, balık, makarnalar ve tatlılar yarıştı. Ayrıca amatör katılıcılar serbest dalda yemeklerini beğeniye sundular. Jüri başkanlığını Fransız Şef Wolfgang Goedl’in yaptığı yarışmada 10 gözlemci ve 54 jüri üyesi bir birinden leziz yemekleri seçmek için tadım yaptı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yağtığı açıklamalar da “Mutfak kültürümüzün en önemli değerlerinden birisidir. Türk kültüründe yemeğin ve mutfağın önemli yeri bulunmaktadır. Mutfağın önemini ortaya çıkarmak için böyle etkinlikler yapmaktayız. Binlerce yıllık mendeniyete ev sahipliği yapmış Edremitimizin değerlerini, yemeklerini ortaya çıkartma, yöresel lezzetleri, unutulmuş tatları ortaya çıkarmak için bu etkinliği yapmaktayız. Edremit denilince en önemli değerimiz zeytin ve zeytinyağı. Zeytinyağlı yapılan yemeklerin önemini vurgulamak için bu etkinliklerin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Odamız Başkan Yardımcısı Onur Süer ise açıklamalarına bölgemizin başlıca geçim kaynağı olan Zeytin ve Zeytinyağının önemine dikkat çekti. Konuşmasına “Burada bulunan arkadaşlarımız bir gün Türkiye’nin dört bir yanında hünerlerini sergileyecekler. Zeytinyağı kullanmayı yaygınlaştırmalıyız ki gittikleri her yerde bu kültürü aşılayalım. Edremit, Ege ve Marmara bölgesinin izlerini aynı anda taşıyan jeopolitik konumu önemli bir bölge. Gurme turizmi için mükemmel bir fırsat.” sözleri ile devam etti.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et