18.9 C
Edremit
28 Mart 2024, Perşembe

Meclis Başkanı Mehmet Semerci’den Teşekkür

Meclis Başkanı Mehmet Semerci’den Teşekkür

 DEĞERLİ ÜYELERİMİZ

2014 yılından bu güne bölgemiz ürünlerini tanıtma çalışmaları ve bunların fiziki gerekliliklerini yerine getirme adına sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Coğrafi işaret konusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde “EDREMİT KÖRFEZİ YEŞİL ÇİZİK ZEYTİNİ” ve “EDREMİT ZEYTİNYAĞI” Türkiye Patent Enstitü tarafından 2014 ve 2017 yıllarında onaylanarak coğrafi işaretleri alınmıştır. Çizik zeytin ürünümüz için Avrupa Birliği’nden de patent alma yolunda müracaatlarda bulunduk. Görüşlerin 3. aşamasına geçildi, çok yakın bir zamanda sonuç almak üzereyiz. “EDREMİT ZEYTİNYAĞI” tescilimiz de yine AB’nin onayına sunulmak üzere bu yıl başvurusu yapılacaktır. “ÜRETİM OLMADAN TİCARET OLMAZ” şiarından yola çıkarak yıllardan bu yana sadece tedarikçi konumundaki Edremit’imizin hem iç hem de uluslararası piyasalarda gerçek değerini bulmasına katkıda bulunacağı kesindir. Edremit Ticaret Odası fiziki gerekliliklerini de yerine getirmektedir; tadım ekibi yetiştirilmiş, tadımı laboratuvarı AB standartlarında yeniden düzenlenmiş ve hizmete açılmıştır. Sektörümüzün, ilgili üyelerimizin ziyaretlerine açıktır.

Başvurunun yapıldığı  günden bugüne sektörümüze desteklerinizi esirgemeyen yönetim kurulu başkanımız Sayın Coşkun SALON’a, gayretleriyle bizleri bütün bu kriterleri yerine getirmemiz konusunda teşvik eden ve yardımlarını esirgemeyen tadım panel lideri Birsen Can PEHLİVAN ve ekibine,  teşviklerini başından beri esirgemeyen fakat son yılarda sağlık sorunlarından dolayı aramızda olamayan Doğan ÖGE’ye, patentimizin alınması ve tanıtılması  konusunda önemli destekler veren sayın Bülent COŞAR’a, akademisyen Mücahit KIVRAK hocamıza, her adımda yanımızda olan Edremit Belediyesi Meclis Üyemiz Hasan Güçlü SAKALLI’ya, Sayın Mehmet BALCI’ya, odamız Genel Sekreteri Recep AKGÜN’e ve Ankara’daki yol göstericimiz Özener Patent sahibi sayın Huriye ÖZENER’e sektörümüz adına teşekkür ederiz.

Mehmet Hakkı Semerci

Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,698Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et