13.6 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

“4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi 4. Danışma Kurulu Toplantısı” Gerçekleştirildi

“4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi 4. Danışma Kurulu Toplantısı” Gerçekleştirildi

24-25 Eylül tarihlerinde Edremit’te gerçekleştirilecek, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonluğundaki 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi’nin 4. Danışma Kurulu Toplantısı Sındırgı’da gerçekleştirildi.

Odamızı temsilen toplantıya Meclis Üyelerimiz Ali Canlı ve Adem Kuşçuoğlu katıldı.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak’ın moderasyonundaki toplantı; Balıkesir Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, termal kaynağı bulunan ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kültür ve turizm ile sağlık il müdürlükleri, üniversiteler, odalar ve borsaların yanı sıra ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile birlikte geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Doğal Şehir Unvanı Alan Tek Belediye Sındırgı

Toplantı, danışma kurulu için ev sahipliği yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır. Sındırgı’nın coğrafi ve nüfus özelliklerine ilişkin özet bilgi veren Yavaş, Sındırgı’nın doğal şehir unvanı alma serüveninden söz etmiştir. Yavaş, İlçenin sıcak su kaynakları, turizm potansiyeli ve turizmle ilgili projeleri hakkında bilgi vermiştir. İlçenin yatırım potansiyelini anlatarak yatırımcılara yatırım yapmaya çağrıda bulunmuştur.

Balıkesir’de Destinasyon Planlamasına Önem Verilecek

Dr. Turgay Sehil tarafından “Termal sağlık turizmi destinasyonları ve ürün çeşitliliği” konulu yapılan sunumda uluslararası örneklerle karşılaştırma yapılarak Balıkesir’de sağlık kenti mantığıyla planlanması önerilen Gönen, Ayvalık ve Edremit’ten oluşan 3 bölgeye yer verilmiştir. Sunum sırasında yerel yönetimlere önerilerde bulunmuştur.

Eylül’de Gerçekleşecek Zirvenin Detayları Netleşti

Gerçekleştirilen toplantıda katılımcıların görüşleri alınarak Eylül’deki zirvede gerçekleştirilecek kongre panelleri ve genel program netleştirilmiş, sunum yapılacak konular ve oturumlar için başvuruların ve seçim sürecinin nasıl olacağı, program esnasında ziyaret edilecek termal tesislerin ve sağlık kuruluşlarının nasıl belirleneceği katılımcılara açıklanmıştır.

Balıkesir Sağlık ve Termal Turizm Odağında Bir Dernek’e Kavuştu

Edremit’te gerçekleşen 3. Danışma kurulunda kararı alınan termal ve sağlık turizm odağında çalışan bir dernek kurulması kararı bu süreçte yerine getirilmiştir. 7 termal ilçenin katılımıyla kurulan Misya-İda Sağlık Turizmi Derneğinin ilk genel kurulu 26 Haziran’da gerçekleştirilecektir.

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et