18.9 C
Edremit
18 Nisan 2024, Perşembe

Selatin Ödüllere Doymuyor

Selatin Ödüllere Doymuyor

İlçemizde sektörün öncülerinden biri olan, Edremit Ticaret Odası üyesi, başarılı kadın girişimcimiz Selin Ertür aldığı ödüllere yenilerini ekledi.

Selin Ertür’ün açıklamasına göre, Selatin Zeytinyağları dünyanın en önemli zeytinyağı kalite yarışmalarından biri kabul edilen Los Angeles Uluslararası Sızma Zeytinyağı Yarışması’nda 21 ülkeden 371 üreticiye ait 658 zeytinyağı numunesi arasından Bronz Madalya ödülü kazandı.

Selatin natürel sızma zeytinyağları, aynı zamanda İtalya’nın en önemli zeytinyağı yarışması olarak kabul edilen l’Orciolo d’Oro (the Golden Orciolo) yarışmasında Gran Mansiyon ödülüne layık görüldü.

Selin Ertür, Selatin markası ile geçen yıl da yurt dışında ödüle layık görülmüştü. Selatin, 21 ülkeden 550 yağın katıldığı Domina-Palermo, İtalya 2017 Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nda Gümüş Madalya, yine Roma’da Terra di Cicerone 2017 Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nda Gran Mansiyon almıştı.

Bu ödüllerle Selatin,  “Edremit Yağlık” çeşidi ile toplam 23 ödülü Edremit’e getirdi.

Zeytinyağında FIFA Kokartı Olan İlk ve Tek Türk..

 

 

Selin Ertür, İtalya Toscana’da yetişmiş 17 senelik deneyimli oleologtur. Zeytinyağında tek FIFA kokartı  olan IOOC hakemlik belgesini alan ilk ve tek Türk olarak tarihe geçmiştir. Bu belge ile Amerika Birleşik Devletleri, AB onaylı ülkeler ve 27 AB ülkesinde Selin Ertür jüri üyeliği yapmaktadır.

Eksperlik lisansını Toscana Bölgesinden almıştır. Eksperlik yetkisi ve lisansı İtalyan Tarım Bakanlığı ve Toscana Bölgesinden resmi olarak onaylıdır. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde resmi olarak bir yağı organoleptik olarak tahlil etme yetkisi vardır. İtalya’dan uluslararası komisyon başkanlığı yetkisi lisansı da vardır.

Selin, Türkiye’de İtalya’daki gibi bir sistem olmadığından, 8 sene Toscana bölgesinin prestijli zeytinyağı eksperleri, panelleri ve özellikle uluslararası tanınmış İtalyan bilim adamı ve zeytinyağı eksperi duayen Dr. Marco Mugelli tarafından yetiştirilmiş ve çalışmıştır.

Edremit Ticaret Odası üyemiz Selin Ertür’ü başarılarından dolayı tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,701Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et