19.9 C
Edremit
24 Nisan 2024, Çarşamba

Odamızda Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Odamızda Ticari Alacak Sigortası Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

Odamız ve Coface iş birliğinde Meclis, Yönetim Kurulu ve Meslek Komite üyelerimize yönelik “Ticari Alacak Sigortası” bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı alacak sigortalarının öneminin bir kat daha attığını söyledi.

Kurların artması ile birlikte ihracat pazarlarında avantajlı konuma geldiklerini belirten Başkan Coşkun Salon, ülke olarak krizi fırsata çevirmek için, ihracat pazarlarına daha çok ağırlık vereceklerini ve bu krizden de güçlenerek çıkacaklarını söyledi.

Başkan Coşkun Salon, ticari alacak sigortasının tamda dalgalanmaların yaşandığı bu dönemlerde hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda güven unsurunu pekiştirmeye ve ticaretin kesintiye uğramadan devam etmesine yardımcı olacağını belirtti.

KOBİ’lerin alacak yönetiminin hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Coşkun Salon, “Alacakların, şirket bilançolarındaki payının ortalama yüzde 30-40 düzeyinde olduğu günümüzde, tahsilat problemlerinden kaynaklı şirketlerin likiditesi ve karlılığının olumsuz etkilenmemesi için alacak sigortası güvenli bir liman olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Coface Satış Departmanı Yöneticisi Erkin Kısakürek, alacak sigortası hakkında seminere katılanlara detaylı bilgiler verdi.

 

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,815Beğenen...Beğen...
1,704Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et