21.9 C
Edremit
19 Nisan 2024, Cuma

Nar Kadın Kazakistan’da Sosyal Girişimcilik Uygulamalarını Anlattı

Nar Kadın Kazakistan’da Sosyal Girişimcilik Uygulamalarını Anlattı

11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde Kazakistan’ın Aktobe kentinde düzenlenen 1.Uluslararası Yatırım Forumu’na odamız üyelerinden Nar Kadın Çevre Kültür Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nedret Gürdal ASO Company Genel Müdürü Aylin Olsun ile sosyal girişimcilik modelini sunmak için Türkiye adına davet edildi.

Yatırım Forumu’nda Rusya, İtalya, Kazakistan, İsrail, Polonya, Gürcistan, Kırgızistan ve Türkiye’den katılımcılar kendi ülkelerindeki sosyal girişimcilik uygulamalarını ve iş birliği imkanlarını konuştu.

İlk defa yapılan Forum, Kazakistan Bölge Valiliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanlığı’nın organizasyonu ile yapıldı.

Nedret Gürdal, Aktobe Bölgesi’nin kırsal kesiminde bulunan kadınların, iş güçlerini nasıl birleştirecekleri, girişimcilik cesareti ile nasıl ilham verebilecekleri konusunda kendi bilgi ve deneyimlerimi paylaştı.

Karşılıklı iş birliği, destek ve deneyimler konusunda anlaşma imzalandı.

ASO Company Genel Müdürü Aylin Olsun ise Türkiye’de sosyal girişimcilik uygulamalarından örnekler vererek devlet, özel sektör ve STK iş birliklerine dikkat çekti.

Eylül ayında ise Edremit’in ziyaret edilmesi bekleniyor.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,702Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et