7.9 C
Edremit
29 Mart 2024, Cuma

Etiyopya Turizminin Yeniden Yapılandırılmasında Türkiye Rol Model Olacak

Etiyopya Turizminin Yeniden Yapılandırılmasında Türkiye Rol Model Olacak

Etiyopya Kültür ve Turizm Bakanlığı, Etiyopya Bölgesel Turizm Ofisi Temsilcileri, Turizm Daimi Komitesi üyeleri ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Etiyopya ekibinde oluşan bir heyet; turizm konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Kapsayıcı ve sürdürülebilir turizm konusunda ulusal politika çerçevesi oluşturma aşamasında olan Etiyopya, Türkiye’nin deneyimlerinden faydalanmak amacıyla Etiyopya Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm ile ilgili kamu kurumlarının temsilcileri ve UNDP Etiyopya ekibinden oluşan bir heyetle ziyaretlerine başladı.

17 Ocak 2019’a kadar sürecek olan misyon boyunca UNDP Türkiye’nin ev sahipliğinde; özellikle sürdürülebilir toplum temelli turizm uygulamalarını yerinde görmek, T.C Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın politikalarını, sektörün durumunu ve iş birliği olanaklarını taraflarıyla görüşmek amacıyla yerel, bölgesel ve ulusal birçok kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve STK temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda saha ziyaretlerinin ilki Çanakkale’ye gerçekleştirildi. Etiyopya Heyeti; Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNDP Türkiye ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde kapsamında desteklenen Troya Kültür Rotası Projesi’ni yerinde görmek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti. Heyet ziyaretim ardından yine Gelecek Turizmde kapsamında desteklenen Edremit’teki “Nar Kadın ile Edremit’in Lezzetleri” projesini ziyaret etmek amacıyla 12 Ocak Cumartesi günü ilçemize geldi.

Heyet ziyareti sırasında, Oda Meclis Başkanımız Mehmet Hakkı Semerci, Oda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Onur Süer, Genel Sekreterimiz Recep Akgün’ün Nar Kadın Gurme Evi’nde hazır bulundu.

Edremitli emekçi kadınlarımızın yapmış olduğu yöresel lezzetleri tadan heyet, fotoğraf ve ikramlardan sonra İstanbul Şile’deki “Ovacık’ta Bir Gün” ve Isparta Keçiborlu’daki “Lavanta Kokulu Köy” projelerini ziyaret edecek.

Böylece yerelde desteklenen projelerin kadınların güçlenmesine, istihdam yaratılmasına, çevrenin korunmasına, sürdürülebilir turizmin gelişmesine nasıl katkı sağladığı yerinde görülmüş olacak.

Diğer Haber ve Duyurular

Online İşlemler

Haber ve Duyurular

1,816Beğenen...Beğen...
1,699Takipçi...Takip Et
1,295Takipçi...Takip Et